Jehovas hedenske Vidner

Mens de bruger tid på at fordømme andre religioner, for at ”vælte sig i hedenskab”, kan det være en interessant øvelse at se, hvor mange hedenske ting Jehovas Vidner selv gør eller siger. Hver gang de i deres forkyndelse møder mennesker i døren og siger noget i retning af: ”Jeg kommer igen på onsdag den 7. januar”-- bruger Vidnet navnene på to hedenske guder i samme sætning:

1. Odin, som er navnet for den øverste gud i nordisk mytologi og som har givet navnet til onsdag ( Odins dag)

2. Janus (januar kommer af Januarius) navnet på den romerske gud med to ansigter, en begyndelse og en afslutning.

     Bryllupper

* Brudepiger: Var oprindeligt for at forvirre onde ånder, så de ikke helt vidste, hvem bruden var.

* Brudesløret: For at forhindre eller stoppe onde trylleformularer eller forbandelser.

* Bryllupskagen: Der oprindeligt blev kastet på bruden for at sikre frugtbarhed.

* Kaste ris: Som overtog ritualet om at kaste med brudekagen, men risens funktion er magisk, at sikre brudens frugtbarhed. Ugifte kvinder kunne så samle riskornene op for at sikre deres egen frugtbarhed. Dette ritual blev erstattet, ved at ugifte greb brudebuketten, som igen blev omfortolket til at være et tegn på, hvem den næste var der blev gift.

* Brudebuketten og brudgommens blomst: Var i sin tid lavet af urter med magiske kræfter, der skulle have en særlig betydning for de nygifte.

 Jeg påstår ikke, at Jehovas Vidner udføre eller gør alle disse ”hedenske” ritualer. Min pointe er, at VTS ikke bruger disse ritualer som grund for at forbyde dem, men VTS gør det i forbindelse med fødselsdage.

  Besøg af Jehovas vidne

  Fornyeligt kom en ung mand til min dør med bladene Vagttårnet og Vågn Op!. Ved vores korte snak så jeg hans vielsesring, mens han fortalte om en Vågn Op!-artikel, der handlede om søvnløshed. Hans egen løsning på søvnløshed (insominia) var en skålfuld af et kornprodukt(Cereal/Ceres) med varm mælk og hvis det ikke virkede, tog han sine Nike sko på og løb rundt i nabolaget, til han blev træt. Men inden han havde fået færdiggjort sin salgstale og givet mig sine blade, fortalte jeg ham, at jeg var en frafalden. Pludseligt så jeg ham løbe over til sin bil af mærket Saturn og køre af sted.

Spørgsmål: På hvor mange måder havde han vist sig som et af Jehovas hedenske Vidner?

  Svar: 5

1. Vielsesring: Hedensk historie er, at gommen bandt en snor lavet af græs omkring brudens ankler og håndled i den tro, at den ville holde hendes ånd fast inde i hende, ritualet blev så omfortolket til en vielsesring.

2. Insomnia (søvnløshed) kommer af Somnus, hvis romerske modstykke er Hypnos: Guden for søvn.

 3. Cereal (korn) af Ceres: Dennes modstykke er Demeter, guden for landbrug, høst og korn.

4. Nike er navnet på den græske gudinde Victory eller sejr

5. Saturn hvis romerske modstykke er Cronus, guden for landbrug, frihed og tid.

Og så har jeg ikke talt det hedenske fallos symbol, der var rundt om hans hals med!

Der er også en mulighed for et Vidne at gå rundt med penge i kontanter med hedenske symboler på, som solvognen fra bronzealderen

  Amen!

Da jeg var et aktivt Jehovas Vidne, endte jeg alt med at sige eller høre andre sige ”Amen”. Jeg troede, at det betød: ”Lad det være således.” Forestil jer min overraskelse, da jeg opdagede, at Amen er navnet på en ægyptisk gud: (indsæt billede 4 på højre side prøve) I oldtidens Ægypten mente ægypterne, at solen hed Ra. Alle andre guder og gudinder er forskellige versioner af Ra, som også er skaberen. Én af disse guder hed Amen, andre navne er Amon, Amun, Ammon eller Amuounra. I de første 11 dynastier fra ca. år 3000 til 1987 f.v.t. var Amen kun en under-gud, men i det 17. dynasti ca. 1500 f.v.t. var Amen blevet genfortolket og ophøjet til hovedgud for befolkningen i det sydlige Ægypten. Med denne stilling fik Amen de egenskaber og karakteristikas, som de fleste andre guder i oldtiden og hans navn forandredes sig til Amen-Ra.

 Da jøderne bosatte sig i Ægypten i det 2. årtusind f.v.t., ville de have set, hvordan guden Amen blev tilbedt. Amen blev anset som en magtfuld gud, hans navn fandt vej ind i deres bønner og senere til bibelen. Et interessant sted siges der:

 ”Skriv til englen for menigheden i Laodikea: Dette siger Amen, det trofaste og sande vidne, den første som Gud skabte.” Åb. 3:14

VTS mener, at Amen i ovennævnte vers ikke er anden end Jesus! Er Jesus i Åbenbaringen i virkeligheden en hedensk gud?

Hedenskab ved den årlige Mindehøjtid

   Det at spise brød og vin som symbol på kød og blod hos en død-og-genopstandelses gud (symbolsk kannibalisme) var et almindeligt ritual blandt hedenske ”mystik religioner”, som gik forud for kristendommen. Én af disse kulter var Dionysias (Dionysus). Kulten Dionysias var søn af Zeus med en dødelig kvinde ( jomfru indtil guden har været på besøg). Han (Dionysias) var en ”frelser”, som lavede mirakler, henrettet og genopstod fra de døde. Dem som tilbedte ham, mindede ham ved et måltid bestående af brød og vin. At ”spise guden” (symbolsk kannibalisme) var et ritual, der var udbredt over hele verden i de hedenske religioner [læs evt. James George Frazers bog ”The Golden Bough” som lydbog på youtube].

Forestillingen bag at spise en gud eller søn af en guds krop og drikke blodet, var at kunne få del i den magiske samhørighed, som man mente kunne opnås og dermed have en bedre mulighed for at overleve døden, altså muligheden for evigt liv.

Dionysos

Dionysos

Konklusion

 Ved betragtning af overstående, som kun er et lille udpluk, hvordan kan man så sige, at Jehovas Vidner er frie af al hedenskab? Deres nedgørelse af hedenskabet er så udtalt, at Vidnerne nægter at indrømme, at Jesus blev henrettet på et kors-- fordi korset er et hedensk symbol, fordi Gud ville have sørget for at forhindre romerne i at ydmyge Jesus på den måde ( sikkert: lige som Gud også ville have forhindret ydmygelsen ved tornekronen, der også et hedensk symbol). Vidnerne går ud fra, at deres gud er misundelig på de andre guder, at Han i den ”nye verden” vil omdøbe navnene på månederne og ugedagene for at fjerne den hedenske oprindelse. Så det kommer nok ikke til at hedde onsdag den 7. Januar mere, et bud kunne være Vidnedag den 7. Jehova.

Vidnerne nægter også at fejre fødselsdage på grund af dens mulige hedenske oprindelse og at kulturelle traditioner, som de også mener er af hedensk oprindelse, ofte følger med til fejringer som fødselsdage, som det at give gaver og stearinlys, åh hvor syndigt!.

 Nå, det jeg siger her er, at VTS holdning er inkonsekvent og derfor latterlig. De går til bryllupper, hvor mange hedenske traditioner bliver udført, men nægter at tage til en fødselsdag, hvor hedenske traditioner også bliver udført. De siger ”onsdag” og ”Amen”, men værgre sig ved at sige ”skæbne” eller ”held og lykke” .

  VTS forsøg på at rense sin religion for magi og hedenskab er umulig. Bibelen er fuld af eksempler på magiske ritualer, som da patriarken Jakob stak en prikket træpind i jorden foran sine dyr flokke for at sikre, at dyrenes afkom fik pletter ved brug af homøopatisk/imitations magi.(1. Mosebog 30: 37-39)

  Hele forestillingen om en død-og-genopstandelses-gud eller guds søn er af hedensk herkomst og det er en hjørnesten i Vidnernes religion (eller Jesu offer løsesum). De fordømmer alt, hvad der er hedensk, som hedenskab. Er vi nødt til at bruge samme formular som dem og derfor fra nu af og i al fremtid gendøbe dem, ikke som ”Jehovas Kristne Vidner”, men som ”Jehovas Hedenske Vidner”.

 For resten af den civiliserede menneskehed er vi lykkelige i den viden om vores hedenske arv i form af ord og traditioner uden at være hedninge, mindre det er det vi har lyst til. Vi har friheden til selv at følge ”hedenske” traditioner, genfortolke dem eller bare følge strømen-- uden at det er på bekostning af vores integritet eller fornærme andre. Vidnerne kunne gøre det samme, hvis de smed de lænker. VTS har lagt på dem, et øjeblik. Eksempelvis kunne de tage til et bryllup og kaste ris på dem selv, de kunne tage til en fødselsdag uden at halshugge nogen af gæsterne.

PROBLEMET ER LØST!!!!!

Del siden