Det er tid for Jehovas Vidner at betale skat

d.09-01-21

skrevet af Annabel Hennessy(Australien)

Oversat af Peter Sotelo Heima

  Jehovas Vidner står overfor at miste deres skattefritagelse efter, at de har nægtet at tilmelde sig et erstatningsprogram, som har til formål at give økonomisk kompensation til personer, som har været udsat for seksuel vold som barn. Det kommer efter, at den føderale regerings trussel om, at navngive og udskamme organisationer, som ikke tilmelder sig erstatnings programmet og bliver nægtet adgang til Commenwealth´ økonomiske støtte. Det har vist sig som en succes, da 135 organisationer har tilmeldt sig erstatningsprogrammet siden Juli (2020). I juli måned navngav den australske socialminister Anne Ruston 6 institutioner, som ikke havde tilmeldt sig programmet.

 Alle organisationerne var enten blevet nævnt af Australian Royal Commission into Institutional Respons to Child Sexual Abuse eller søgt af overlevende.

 Senator Ruston udtalte, efter at 6 organisationers navne var offentliggjort og at alle andre organisationer som krævet, havde eller vil tilmelde sig erstatnings programmet, havde gjort det inden 31. december.

  Men Jehovas Vidner, Kenja Communications og Fairbrige Restored Limited, som alle var blevet nævnt i juli måned, havde ikke tilmeldt sig erstatningsprogrammet.

  Jehovas Vidner havde forinden påstået, at de ikke havde de ”institutionelle betingelser”, der gjorde det nødvendigt for dem at tilmelde sig programmet. Fairbrige sendte britiske børn til Australien, hvor de skulle bo på ”gårdskoler”. Nogle af børnene blev udsat for fysisk og seksuel vold og tvunget til at arbejde. Det inkluderede også Fairbrige Society gårdskole i WA. Organisationen er siden blevet overtaget af Prince´s Trust – velgørenhedsorganisation stiftet af Prins Charles.

 Ifølge regeringen er der 77 ansøgninger om erstatning fra ofrene, som det ikke er muligt at komme videre med, fordi de omtalte organisationer ikke har tilmeldt sig. De tre institutioner er nu i fare for at miste fremtidig økonomisk støtte fra Commenwealth.

Regeringen planlægger at kontakte General-senatoren David Hurley næste måned for at opnå tilladelse til, at Australian Charities and Not-for-profits Commission kan fratage de navngivne institutioner deres skattefritagelse.

Jeg blev opdraget til at tro, at apokalypsen var over os. 2020 blev det år jeg stoppede med at tro.

Link til oprindelige artikel her

artiklen skrevet af Rebecca Woodward

oversat af Peter S. Heima

”Døden har ingen betydning, når du forventer at blive genoprejst-- bare blink med dine øjne og vågn op fuldkommen”

Som barn lærte jeg, at jeg aldrig skulle dø. I april i det indværende år afprøvede jeg min lugtesans med lugten af klor, mens jeg var alene i min Brooklyn lejlighed og den konstante lyd fra ambulancer på gaden nedenfor. Jeg ønskede, at jeg stadigt troede.

   Som et af Jehovas Vidner er jeg blevet opdraget til at tro, at Harmagedon (dommedag,red) var noget, som man skal se frem til. Gud ville udslette den onde verden, som vi kender den og erstatte den med et Teokrati (gudsvælde,red) med mennesker, som min familie skulle leve i evig fred. Vi tror ikke på en himmel, men at de døde ville blive genoprejst på en fuldkommen jord, fri for sygdom og død. Hvis jeg var ekstra god og gik fra dør til dør og advarede naboer, om den nærtforestående dom, ville jeg overleve, når den verden jeg kendte, blev fejet bort.

 Dem som havde samme holdning som jeg, undgik uddannelser, som ville være nyttesløse i paradiset. Nogle ventede med at gifte sig eller få børn, ventende på en perfekt verden for at skabe en perfekt familie.

 Det har været et svært år, at holde op med at tro på Harmagedon. Men helt ærligt var jeg langsomt vokset fra en tro, som bygger på samme blinde lydighed, som hjalp én nu afgående præsident i at opbygge en trofast og dogmatisk gruppe. Jeg havde indrømmet det overfor mig selv, men ikke min familie. Mens mange New York´er flygtede fra byen i skjul med deres familie, undgik jeg mine forældres telefonopkald.

  Den glade forventning om verdens ende, kunne have lydt latterligt for et år siden, men nu er hvert andet tweet, der ”befolker” min skærm et link til andre vanvittige nyheds historier med et kun halv-sarkastisk ønske om verdens ende. Overskrifter i sig selv er fyldt med apokalyptisk iver: Hvordan man køber ind til apokalypsen, hvilken påklædning man skal have i apokalypsen, hvordan man søger arbejde under apokalypsen.

  Jeg vendte tilbage til en velkendt handling for at berolige mig selv-- huskede et skriftsted om Herrens genkomst, som en tyv om natten, overrasker os, når vi mindst venter det. Det var sikkert at enden ikke ville komme, mens Twitter kaldte på den.

                        ” Jeg kunne ikke dø nu, med intet at se frem til ”

Min nabo var den første som blev syg. Der kom ambulancer hver dag, enten for at se til én af de tre mænd, som boede i stueetagen i bygningen hvor jeg bor i eller til non-profit stedet ved siden af, som sørger for socialarbejderne, som ser til dem dagligt. Nogle gange kom ambulancen om natten, hvor lysglimt bragede igennem mit soveværelsesvindue og vækkede mig. Jeg så aldrig nogen forlade stedet på en båre, men jeg har kun set to af mine naboer i de sidste uger.

 En dag kom et rengøringshold i fuldt udstyr for at desinficere bygningen. Jeg så dem gennem mit spionhul i døren, mens en af mine naboer højlydt forklarede:” Cornavirusset er alle vegne der inde!”

  Da jeg begyndte at hoste, ringede jeg til lægen, som sagde, at jeg skulle blive hjemme og ikke blive testet, eftersom jeg kun havde milde symptomer og det var svært at få en test. At blive hjemme var årsagen til, at jeg var blevet syg, men jeg gjorde hvad der blev sagt. Da jeg mistede min lugte- og smagssans, begyndte jeg at panikke og hyggede mig med at lave mad med sjove former eller smag for at holde mig i gang.

 Cacio e pepe med et hårdkogt æg? Hvorfor ikke. Masser af saltstænger og noget dåse fisk? Fint. Min kæreste stillede en pose med sirup og Gatorade på mit dørtrin og vinkede til mig fra fortovet, når jeg kom ned for at hente posen.

 Sidst i min 14 dages isolation, hvor mine værste symptomer havde været en langvarig hosten og et anfald af bekymring om mit helbred, søgte jeg indædt artikler om ”COVID” og milde tilfælde, som pludseligt blev til et dødsfald.

 Særligt en artikel om et pludseligt hjertestop, fik mit hjerte til hoppe. Det er ikke svært at overbevise mig selv om, at jeg var på nippet til et hjerte tilfælde. Men hvem ville finde mig og ringe 112, når jeg var låst inde, alene i min lejlighed en tirsdag eftermiddag? Jeg tog mit overtøj på og begyndte at gå rundt om bygningen, så nogen i det mindste ville finde mig, hvis mit hjerte gav op.

  Døden betyder ingenting, når du forventer at blive genoprejst -- bare et blink og vågn op i fuldkommenhed. Men når du holder op med at tro, er sandsynligheden nok til at få dig til at fare op og ned af fortovet i håbet om, at nogen vil redde dig. Jeg kunne dø nu og havde intet at se frem til.

  Når jeg talte med mine forældre, forsøgte jeg at aflede dem ved at tale om min mulige Covid situation og min mors medfølelse var at fortælle mig, at hendes aftensmad den forgående aften havde haft en tom smag. Når de inviterede mig til at komme og være hos dem, var det altid forbundet med en obligatorisk mødedeltagelse. Jeg afviste og gav virussen skylden. Når de inviterede mig til online møde hos dem, var det ikke var muligt for mig at påstå, at jeg var optaget hver weekend. Så svarede jeg med en ikke-bindene tomlen op emoji.

  ”Troen på at verden kan overleve betyder at acceptere at jeg skal dø, hvilket ikke er noget, man har lyst til at tænke på, mens der er en dødelig virus ved dit dørtrin.”

  Jeg ville gerne kunne sige, at jeg besluttede mig for at være ærlig overfor dem, fordi min dybe overbevisning og retfærdighedsfølelse fik mig til det, men i virkeligheden tvang min tante mig, da hun fandt et billede af mig og min ikke-troende kæreste på instagram-- hans fuldskæg afslørede, at han ikke var et medlem af Jehovas glatbarberede fold -- og forlangte, at jeg fortalte min far det. Så jeg valgte den fejes udvej som medie: Jeg sendte en e-mail.

  Selvfølgelig blev de sønderknust og min far forsøgte at overbevise mig om, at en ufuldkommen religion stadig kan vise sig at være den rigtige til sidst. I sidste ende, når det evige liv står på spil, når ikke at tro er lig døden. Hvordan ville enhver forældre reagere, når deres barn er i livsfare? Det er grunden til, at de fleste Vidner udelukker alle, som ikke tror mere eller tror, men ikke følger reglerne. De siger, at de gør det af kærlighed, at de ville gøre alt for at opmuntre én de holder af, til at redde sig selv.

  Jeg er heldig, vi udveksler få emails nu og jeg forsøger at holde emnerne overfladiske og sekulære, som i min familie betyder, at man klager over ens helbred.

  I november blev jeg syg igen--- denne gang influenza. Symptomerne var velkendte og jeg følte mig ikke tvunget til at vandre rundt på gaderne og lede efter hjælp. Det blev dog nødvendigt for mig at ringe til min kæreste og spørge, om han ville flytte min blå boks 3 trin højere op, mens jeg selv lå på sofaen. Jeg har måske udadtil lignet døden, men jeg vidste, at influenzaen ikke ville slå mig ihjel. Mens folk festede, da valgresultatet blev annonceret, kunne jeg kun klappe fra mit soveværelses vindue, mens tingende begyndte at se bedre ud.

  I dette år har vi haft mere end rigelig grund til at tro, at jorden ville gå under, men jeg er mere overbevist om, at hvis det sker, vil det være det naturlige resultat af vores egne handlinger. Måske kommer Harmagedon. Om ikke andet vil en klimakatastrofe udslette os. Ikke guddommelig hævn, men med sikkerhed vægten af vores synder. Eller måske vil vi alle lige undgå katastrofen igen og jorden vil bestå for evigt. Men det vil jeg ikke.

  Troen på, at verden vil overleve, betyder en accept af, at jeg skal dø, som ikke er noget man har lyst til at tænke over, mens der er en dødelig virus på dit dørtrin. Livet betyder mere, når det ikke er en forhindringsbane mellem mig og paradiset -- Når jeg kan gøre det, som gør mig glad og ikke at blive fortalt, hvad jeg skal gøre for at få en plads i den næste bedre verden. Jeg lever et uperfekt liv i en uperfekt verden og for første gang vil jeg ikke have at den ender.

Politikere føler sig chikaneret af Jehovas Vidner

d. 11-12-20

oversat af Peter S.Heima

Den tyske avis Merkur.de skriver:

Trossamfund har misbrugt rådhus, til at videresende reklamebreve til kommunalpolitikere.

  De kommunale ansatte i Wartenberg blev ofre for Jehovas Vidners verdensomspændende kampagne. Muligvis blev også andre kommuner ramt. Jakob og Fiona D. fra Erding misbrugte forvaltningen i Wartenberg til dette, for at kunne skrive til distriktet i Berglern.

 Wartenberg-- I den omtalte post til rådhuset i Wartenberg havde en borger sendt breve, bekræfter rådhuset. Det viser sig, at det drejede sig om en systematisk fremgang. Mistænkeligt: Internet søgemaskinen Google blev brugt til finde afsenderen men uden resultat.

 Også borgerepræsentanter i Langenpreising blev der ”tænkt” på. De kommunalt ansatte kunne bekræfte, at de har pligt til at videresende denne post, især når der er påskrevet ”personligt” på brevet.

 Det man lagde mærke til var, at i to tilfælde i distriktsrådet, var der ikke blev skrevet til borgmesteren. VG-chefen Josef Strasser. Borgmester i Langenpreising. kalder disse handlinger for en ” plage” . ” Vi har ganske enkelt bare sendt det videre. Politikerne er gamle nok til at vide, hvad de skal gøre med brevene. Jeg har med det samme smidt det i væk.”

   I følge avisens oplysninger var det ikke alle kommunalpolitikere, som havde fået et brev, kun udvalgte politikere. Dominik Rutz (Grønne,Wartenberg) mener modsat, at alle i Wartenberg havde fået breve, hvori der blandt andet stod: ”At mange af os i den nuværende situation er konfronteret med yderligere udfordringer, vil jeg gerne vise dig et positivt syn på fremtiden.” Derefter følger en henvisning til at regeringer og andre myndigheder på lokalt og nationalt plan , ville blive beriget med en særudgave af Vagttårnsbladet.

 Borgmesteren Anton Scherer, Berglern var især irriteret, da hans forvaltning, med ekstraudgifter, havde sendt de omtalte breve viderer med posten . ”Sådan noget har intet at gøre i det politiske regi.”

  Den kommunale forvaltning i Langenpreising havde i tide fået mistanke og i det mindste fået stoppet den uønskede post. Borgmester Scherer mente:” Det var et klart forsøg på at hverve nye medlemmer.”

  Det stemmer overens med de oplysninger redaktionen har, at grundet Corona-virusset har trossamfundet valgt ikke at gå fra hus-til-hus, men at sende personlige breve, nogle håndskrevne. Kommunalråd og offentlige personer er for sådanne organisationer særlig tiltrækkende.

 Jehovas Vidner er af den europæiske domstol, som følge deres af hus-til-hus proselytering, blevet irettesat, fordi Vidnerne indsamlede oplysninger om de besøgte.

  Talsmand for Jehovas Vidner Jochen Fessenbecker beklager, at nogle føler, at det er belastende. Det har ikke været hensigten. Det er, sagde han, da der blev spurgt, en engangskampagne, hvor organisationen ønsker at ”oplyse” de lokale politikere. Han benægtede ikke, at kampagnen var koordineret, ført an af de lokale medlemmer.

  Delstatsregionen meddeler, at den slags post kommer, uden kommentarer, i affaldsspanden på samme måde, som det blev håndteret i Warenberg.

jehovas vidners brev kampagne nov. 2020

jehovas vidners brev kampagne nov. 2020

Italiensk læge dømt for at forsøge at redde et Jehovas Vidnes liv

d. 13/11-20

  link til oprindelige artikel

  oversat af Peter S. Heima

Fredag ​9. oktober 2020

  Domstolen i Tivoli (Italien) dømte læge G.G til to måneders fængsel for at have forsøgt at redde en kvinde som var et Jehovas Vidne, ved hjælp af en blodtransfusion - en religion der ikke accepterer denne behandlingsmetode. Dommer Chiara Pulicati fritog dog G. G. fra at afsone sin straf, men dommen bliver ikke fjernet fra hans straffeattesten.

  Lægen skal betale erstatning til familien. Størrelsen af erstatningen er endnu ikke fastlagt.

   I 2013 blev Michela 36, i al hast af familiemedlemmer kørt til São João Evangelista Hospital i Tivoli, fordi hun havde alvorlige vejrtræknings problemer. Patienten gav udtryk for sin beslutning om ikke at modtage blodtransfusion, men lægen valgte alligevel at følge proceduren, i et sidste forsøg på at redde hendes liv.

 Michela døde under behandlingen, da hun var ved at modtage femte portion blod. Hendes familie og venner, der også tilhører Jehovas Vidner, mente hun havde mistet chancen for et liv i paradiset, sammen med Jesus, fordi hun modtog blodtransfusion også selvom beslutningen ikke var hendes egen.

  Dommen blev afsagt 1. oktober 2020. Da der allerede har været en lignende dom, skabtes der en præcedens .En præcedens som går direkte imod lægernes ed om at redde menneskeliv .

Familien mener at Michaele har minstet sin plads i paradiset

Familien mener at Michaele har minstet sin plads i paradiset

Mere end 5000 Jehovas Vidner er døde af Covid-19

d. 09-11-20

oversat af Peter S. Heima

kilde: avoidjw.org

kilde: avoidjw.org

I en bekendtgørelse november 2020 ,da medlemmerne forsat blev bedt om, at være opmærksomme på forhåndsregler omkring Covid-19 pandemien, oplyses der at over 130.000 medlemmer af trossamfundet var smittede og mindst 5000var døde .

   For et Jehovas Vidne kan det være meget bekymrende at høre at så mange trosfæller er påvirkede af sygdommen. Mere bekymrende er det, at antallet af dødsfald er højere end i befolkningen generelt. Hvis det er rigtigt, vil det stille spørgsmåls tegn ved, påstanden om Jehova Gud beskytter sit folk som gruppe Det er tydeligt at Jehovas beskyttelse ikke er bedre end det er for alle andre. Det bekræftes af herunder følgende statistikker.

   Fra dags dato 5. november.2020 er der flere end 48.5 mill. Mennesker som enten har eller er smittet med Covid-19. Af dem er 1.2 millioner døde. Hvordan ser det ud, hvis man sammenligner med Jehovas Vidner ?

I følge Tjeneste rapporten fra 2019, var det højeste antal af Jehovas Vidner det år på 8.6 mill. Tager man det tal, ses det at 1.5 % af Jehovas Vidner globalt blev smittet med Covid-19. Hvordan står det i forhold til den globale befolkning?

    Fra dags dato 5. November,2020, er der omkring 7.8 milliarder mennesker på jorden. Ud fra det tal ses det at kun 0,6% af verdens befolkning er blevet smittet med Covid-19. Det betyder, at der er 2,5 gange større risiko for at et Jehovas Vidne bliver smittet i forhold til den generelle befolkning.

   Lad os kigge på dødsfaldene i procent. Med mere end 5000 dødsfald, ses det at mere end 3,8% af Covid-19 tilfælde hos JV ender i et dødsfald. Sammenlignes det med de 1,2 millioner Covid-19 dødsfald globalt. Betyder det at omkring 2,5% af Covid-19 tilfældende ender med et dødsfald. Det betyder at trossamfundet Jehovas Vidner har 1,5 gange flere dødsfald end generelt i befolkningen.

   Hvorfor er der flere Covid-19 tilfælde hos JV end i befolkningen? Hvorfor dør der flere Jv´er end generelt i befolkningen? For at svare på de spørgsmål, skal man se på hvem der døde, hvor de kommer fra, deres baggrund og mange andre ting som kan have indflydelse på et Jehovas vidnes velbefindende. Derfor, af mangel på denne baggrunds viden, kan man kun formode nogle mulige årsager.

I følge en undersøgelse, er JV som gruppe som er dårligere uddannede end andre grupper. 63% har ikke et gymnasielt afgangsbevis. Hos JV ses det ikke som noget problem, da mange er dybt optaget af en karriere som forkyndere, en karriere som ikke giver nogen økonomisk indkomst på nogen måde, derfor ser mange sig nødsaget til at arbejde med rengøring eller pudse vinduer, for at have råd til deres forkyndelses arbejde. Det er derfor ikke overraskende at undersøgelsen viser at JV´er har en lav årlig indkomst. Derfor er det at vælge en levevej som holder halvdelen af JV´er i den lave indkomst ende ( globalt set. Red) gør det svært for det enkelte medlem at have råd til en sundhedsforsikring, medmindre de lever i et land ,hvor lægehjælp er noget som staten sørger for . Det vil sige, at når pandemier som Covid-19 kommer, vil manglende uddannelse, livsstil valg være faktorer som bidrager til de forøgede tal i overstående eksempel.

undersøgelsen fremgår det også at omkring 52% af JV er over 50 år. Alder ses også som en årsag til Covid-19 dødsfald. I følge NATURE, er dem over 80 år, der er i den største risiko gruppe, hvor dem over 50 år er i midten i forhold til de 80 årige. Andre faktorer er køn, etnicitet, kredsløbssygdomme, forhøjet blodtryk, diabetes, åndedræts sygdomme og kræft. Som set, er det høje antal af ældre mennesker i JV trossamfundet, vil det også være årsag til det øgede antal dødsfald.

Uanset, er 5000 dødsfald i en lille religiøs gruppe som Jehovas Vidner meget bekymrende. Hovedkontorene har sørget for en specifik vejledning til special fuldtids ansatte, det vil være gavnligt for familierne at overveje disse 4 spørgsmål i november 2020 bekendtgørelsen.

1. Er arten af sekulært arbejde varetaget af et familiemedlem med til at forøge risikoen for at blive smittet?

2. Er nogen af de nærmeste ældre mennesker eller har de underliggende sygdomme?

3. Hvor hurtigt spreder virussen sig?

4. Hvad er myndighedernes anvisninger i lokal området?

Overvej disse spørgsmål og tag de forholdsregler der skal til for at mindske risikoen for smitte.

Kumba, Carmaroon

Kumba, Carmaroon

Massakra i Kumba, Cameroon

OVERSAT MED GOOLE TRANSLATE FRA FRANSK TIL DANSK

 link til artikel : Her

  d. 02-10-20

   Teksten er ”tilpasset” dansk af Peter S. Heima 

   Angrebet på det private Moder Franscisca-college i Kumbas 2. distrikt af terrorister den 24. oktober efterlod 7 døde og 13 sårede, hvor af de 7, alvorligt. De blev kørt til forskellige hospitaler i Sydvestregionen til intensiv behandling, da nogle af dem havde mistet meget blod.

  Et af ofrene for dette blodbad, der var heldig, ikke at dø på stedet, skønt han blev alvorligt såret, havde brug for en blodtransfusion. Under hensyntagen til anbefalingerne fra statsoverhovedet, der opfordrede staten til at tage det fulde ansvar for de sårede, havde hospitalet, hvor drengen blev indlagt, gjort alt det nødvendige forarbejde til en blodtransfusion.

  Alt var klart til, at transfusionen kunne begynde, det eneste, der manglede var en tilladelse fra drengens forældre, der ansås som en formalitet. Men til lægens forbløffelse vægrede faren sig, netop som han skulle til at underskrive dokumentet , -han modsatte sig behandlingen. På trods af lægen og sygeplejeskens redegørelser , der lod faren vide, at barnets liv ikke stod til at redde uden en transfusion og at der ikke var nogen anden løsning end en blodtransfusion , fastholdte han at blodtransfusion blandt Jehovas Vidner er strengt forbudt.

Faren valgte at prøve et andet hospital. Men fik igen at vide, at den kritiske tilstand, som hans søn befandt sig i, krævede blodtransfusion og at de ikke kunne tilbyde nogen alternativer. Men faren fastholdt sin beslutning og ønskede ikke at høre om blodtransfusion. På trods af ,at barnets tilstand forværredes, beslutter han at tage sin søn hjem. Og som lægerne advarede om, bukkede drengen under for sine skader den efterfølgende dag.

Schweiz : Sønderlemmende kritik af Jehovas Vidner er berettiget, domstol bekræfter.

I Juli 2019, frikendte distrikts domstolen i Zurich, Schweiz en sekt ekspert og tidligere ansat hos infosekta (husk link) af alle anklager fremsat af sammenslutningen af Jehovas Vidner i Schweiz. Anklagerne kom som følge af et interview i avisen Tages-Anzeiger(2015) og en presse meddelelse (2015). Fra marts 2020 og frem, blev det klart at Jehovas vidner i Schweiz ikke ville appellere og derfor stadfæstet.” Rettens afgørelse er til stor skade for Jehovas vidner”.

  Indtil videre ser det ud til, at afgørelsen er uden præcedens, både i Schweiz og internationalt. Det store bevisgrundlag, som domstolen undersøgte sekt ekspertens hovedpunkter af kritikken af Jehovas vidner og konkluderede at kritikken var berettiget. Jehovas Vidners religiøse handle måde er en overtrædelse af medlemmets og dennes nærmeste, grundlæggende rettigheder.

  Afgørelsen er også en bedre forståelsen af Jehovas vidners doktriner, som alle vidner globalt skal overholde. Det gælder også spørgsmål om samfundets offentlige ret (Körperschaft des öffentlichen Rechts) og om trossamfund i Tyskland.

  Hvad handlede retssagen om?

  Dr. Phil. Regina Spiess, ekspert i sekter, blev anklaget for fornærme, angribe og/eller skade en persons/organisation ære. Æres krænkende udtalelser er normalt straffrie, når de anses som sande, i denne sag var det domstolens hensigt at bevise at Spiess udtalelser var korrekte. På alle punkter påviste hun at det var sandt (sandhed bevis) eller kunne betragtes som i god tro. Under retssagen, blev det også påvist at hendes udtalelser var kommet som udtryk for respekt for offentlighedens interesse.

  Til selve retssagen blev der indkaldt 24 vidner; men retten valgte ikke at indkalde dem, da rette fandt at fritagelsen for at indkalde dem var etableret gennem skriftlige beviser. Domstolen frikendte Speiss for alle anklager og blev tilkendt kompensation på 20.550 CHF til advokat udgifter og en personlig skadeserstatning på 4.000 CHF, et høj beløb efter schweizisk standart.

Jehovas vidner i Schweiz appellerede med det samme. Da afgørelsen blev fremlagt skrifteligt i januar 2020, valgte Jehovas vidner at lade slutdatoen for indgivelse af en skriftelig appel, løbe ud, konsekvensen er at dommen er stadfæstet og bindene.

Hovedpunkterne i Sandhedsbeviserne

 Dr. Spiess fremlagde sandhedsbeviser (se: den store danske; sandhedsbevis) i hovedargumenterne som blev anerkendt af retten som ” kendt af retten” (grundet tidligere retssager).

 * Udelukkelse (osteracisme) eksistere og er i det mindste til et vist en overtrædelse af menneskerettighederne (sandhedsbevis) Udelukkelse kan forstås som planlagt mobning og overtræder personenes integritet, religions frihed og personenes samvittighed (sandhedsbevis)

 * Børn og unge er også påvirket af udelukkelse (sandhedsbevis). Børn oplever en voldsom frygt som følge af den religiøse handlemåde (sandhedsbevis)

 * Det forekommer stadig ofte at Jehovas Vidner dør som følge af forbuddet mod blod transfusion ( kendt af retten)

 * To-vidne-reglen eksistere (sandhedsbevis)

Døbte medlemmer af Jehovas Vidner som vælger at bryde med troen eller overtræder reglerne bliver smidt ud af trossamfundet. Andre Jehovas Vidner må ikke have kontakt med dem på nogen måde. Dette gælder også for nærmeste familie. Dem som er udelukket mister kontakten til alle de holder af på én gang, inklusiv dem som er nærmest forældre, børn, søskende, partner, bedsteforældre og venner. Udelukkede personer får først at vide om ægteskabet, fødsel eller dødsfald hos nærmeste familie igennem en tredje part eller tilfælde.

  I dag bliver børn ofte døbt som 11 årige og yngre. Efter dåben, kan de ikke længere frit vælge hvad de vil i livet eller hvad de vil tro på for ellers vil de miste deres familie og andre de holder af.

  Dr. Speiss kunne også fremlægge beviser for ” god tro” som grundlag for de overstående punkter.

 * Den foroven nævnte ”to-vidne-regl” og andre retningslinjer fra organisationen øger risikoen for seksuelt overgreb, især for børn. (bevis for god tro)

 * Trossamfundet er problematisk, udviser alvorlige former for vold: psykisk vold gennem udelukkelse og social vold gennem manipulation, straf og en selektiv mentalitet. Vagttårnselskabets medier søger at skræmme børn (bevis for god tro)

 * Gruppen er meget problematisk, manipulere sine medlemmer og overtræder deres fysiske, psykologiske og sociale integritet (bevis for god tro)

 * Gennem udelukkelse, nægter Vagttårnselskabet direkte sine medlemmer deres tros og samvittigheds friheder(bevis for god tro).

  Hvorfor er afgørelsen så vigtig Indtil nu, har Schweiz tolereret religiøse retningslinjer som skader den psykiske og fysiske integritet hos børn og voksne indenfor Jehovas Vidners samfund. Som svar på denne afgørelse, vil schweiziske politikere være tvunget til handling, gennemgå lovgivningen og afgøre hvilke tiltag deres skal tages.

Tyskland og Østri skal forklare hvorfor de, som stat, godkendte religiøse retningslinjer som:

 * lukker munden på børn og kvinder som har været udsat for seksuel vold

 * forlanger at forældre udelukker deres mindre årige børn og

 * forlader personer hvis liv er i fare.

 Dommen gør det også klart, at Jehovas Vidner tydeligvis ikke fortalte myndighederne sandheden i deres ansøgning om at blive offentligt anerkendt, fordi udelukkelse også påvirker kerne-familien, forældre-barn, søskende- og par- forhold. Udelukkelse river familier fra hinanden og i Tyskland og Østrig foregår dette med statens godkendelse.

  Afgørelsen vigtighed understreges af at trossamfundet forsøger at intimidere sekt eksperter, journalister og aktivister med sagsanlæg over hele verden.

 Hjælp til politikere, medie folk og andre En stor samling af viden er blevet fremlagt ef sekt eksperter og ekstra materiale fra Association JW Opfer Hilfe. Ved flere lejligheder, er dette bevismateriale været tilgængeligt for journalister og eksperter som har kritiseret Jehovas Vidner og som senere er blevet truet med sagsanlæg . Association JW Opfer Hilfe står tilrådighed med informationer til medier , advokater, psykologer, myndighederne omkring Jehovas Vidner lære. Arkivet er omfangsrigt og strækker sig over flere fagområder.

 Dommen er den første af sin slags. Tak til alle som bidrag til afgørelsen, især dem som var direkte involveret, aktivister og eksperter som gjorde sig tilgængelig som vidner med deres viden. Især tak til RA. Dr. Urs. Eschmann, hvis forsvar viser har mange årige erfaring og viden om sekter.

  Link til infosekta , jzhelp og oprindlige artikel :  Severe Criticism of Jehovah’s Witnesses

Beskyttelse af Børn kan ikke betros Religiøse fundamentalister.

Udgivet : 28.sept. 2020 af Richard Scorer i www.secularism.org.uk/.../religious...

Jehovas vidners ekstraordinære krumspring ved IICSA (Independent Inquiry into Child Sexual Abuse) viser nødvendigheden af en uafhængig overvågning af religiøse organisationer for at beskytte børn imod overgreb, siger Richard Scorer.

   IICSA afsluttede fornyeligt 3 uger lange høringer omkring ” beskyttelse af børn i religiøse organisationer og miljøer”. En af de organisationer som blev undersøgt af høringen var Jehovas vidner,repræsenteret af deres Britiske afdeling med ansvar for af den officielle politik : The Christian Congregation of Jehovah´s Witnesses (CCJW) Høringens fire mands panel ledet af Professor Alexis Jay gennemgår beviserne fra høringen af håndteringen af beskyldninger om børnemisbrug og vil levere en rapport om nogle måneder.

   Holdningen til beskyttelse af børn og deres sikkerhed blandt Jehovas vidners ledelse har været meget kritiseret. Mange voksne som har været udsat for seksuelt overgreb og mange tidligere medlemmer, påstår at organisationen systematisk har dækket over børnemisbruget, udtænkt teokratiske værktøjer som ”to-vidne-reglen” og trusler om udelukkelse for at forhindre ofre i af blive hørt. Organisationens håndtering af misbrugssager har været underlagt flere undersøgelser, deriblandt Australian Royal Commission, Utrecht University i Holland og The Charity Commission i England og Wales: Jeg omtaler nogle af undersøgelserne og CCJWs forsøg på at besværliggøre tingene for sidst nævnte undersøgelses kommission, ved juridisk ordspil. Link her

   Disse sager er velkendte. Mine grunde til at skrive her, er for at påpege nogle ekstraordinære hændelser i IICSA over de sidste få dage. Da IICSA høringen fandt sted, var vidnet som repræsenterede CCJW en Hr. Paul Gillies. Hr. Gillies er hovedansvarlig for den offentlig information på Jehovas vidners hovedkontor i New York. Ved afslutningen af hans vidneforklaring. Blev Hr. Gillies afhørt af et medlem fra hørings panelet, Ivor Franks vedrørende hvordan CCJW forholder sig til destruktion af dokumenter.

Især spurte Hr. Franks Hr. Gilles omkring en online artikel i The Philadelphia Inquirer der viser hemmelige optagelser til et seminar holdt i UK hvor en anden officiel leder i organisationen, Hr. Shawn Bartlett, forklare medlemmerne i organisationen at hovedårsagen i at destruere dokumenter var ” fordi Satan kommer efter os”. I den kontekst om beskyldninger om seksuel overgreb på børn, er destruktion af dokumenter tydeligvis af stor vigtighed. IICSA ville have gjort sig skyld i forsømmelighed hvis de ikke havde spurt om det.

   Spørgsmålene Hr. Frank til Hr. Gilles og hans svar kan ses her ( fra 1:00:50) Man kan se at Hr. Frank spørgsmål var simpelthen dette: Direkte spørgsmål til vidnet for at etablere de faktuelle omstændigheder.

 Nu viser det sig at det der fulgte efter denne hændelse er at , CCJW appellerede til IICSAs forkvinden Professor Jay, at få Hr. Frank fjernet fra panelet. CCJW argumenter for at Hr. Frank skulle fjernes kan læses her. Enhver der læser det vil være overrasket over det utrolige bizarre indhold af appellen. CCJW forsøgte bogstavelig talt at få Hr. Frank fjernet for at stille spørgsmål --- den opgave IICSA er til for at gøre.

Som forventet , fik henvendelsen kort process. Men hvad der også dukkede op i CCJWs henvendelse som blev offentliggjort, var at CCJW tidligere på året, også havde forsøgt at få min klient, Lloyd Evans, udelukket fra høringen. Lloyd Evans er et tidligere Jehovas Vidne, ældste som har forladt organisationen få år forinden, som nu kommentere JV-relaterede emner i bøger og blog artikler, tv og hans youtube kanal ” John Cedars” ´. Han har oparbejdet en imponerende viden om hans tidligere religion – man kan læse hans vidneforklaring i høringen her . Sidste år blev Hr. Evans godkendt som ”hoved deltager” i høringen. 

Hoved deltager status bliver givet personer som har ” særlig interesse” i den sag som bliver undersøgt. Hoved deltager status giver en ret til at dokumenter, kumme med udtalelser og stille spørgsmål. CCJW har også hoved deltager status hos IICSA, som forventet- de har tydeligvis også en ”særlig interesse” i sagen under høringerne.

   Bemærkelsesværdigt, er også at CCJW forsøgte at få Hr. Evans fjernet fra høringerne for at udtrykke meninger, som de(CCJW) argumenterede som ” hadefulde” mod religionen. Med andre ord, Hr. Evans har udtalt sig i sager, om Jehovas Vidner, som de ikke kan lide; dette, som de fastholdte, burde udelukke ham fra yderligere deltagelse i høringerne.

    Sætter man det meget tydelige hykleri til side i påstanden- er Jehovas Vidners egen ledelse selv under anklage for had tale mod tidligere medlemmer, som nu i Belgien hvor de bliver anklaget i høringer der begynder næste år- hvad det er som er bemærkelsesværdigt ved disse hændelse, er hvad det fortæller om CCJW og om fundamentalistiske religioner generelt. Et forsøg på at få et hørings panel medlem fjernet kun for at stille spørgsmål – og forsøger at få en modstander frataget hoved deltager status grundet denne holdning-- Afsløre organisationens tankemåde, måske fortæller det mere end alt det andet. Et panel medlem har nogle ubehagelige spørgsmål til dig? Forlang at han bliver fjernet.

    En anden hoved deltager i høringen har meninger du kan lide? Forlang at han bliver fjernet. I al fairness skal det siges at Hr. Evans og andre x-Jehovas vidner, som har afgivet vidneforklaring til IICSA , har været frustreret i forhold til høringen. Eksempel vis, ønskede de at IISCA tvang CCJW til at udlevere alle deres optegnelser om seksuel misbrug af børn, ikke kun, få udvalgte dusiner sager som er afsløret indtil nu. IICSA fastholder at udleveringen af det fulde antal af sager, formodet af Mr. Evans til tusinder, er ”ikke relevant” og ”går ud over hvad der forlanges af andre organisationer i denne høring”. Men jeg håber IICSA vil forstå vigtigheden af disse hændelser når man overvejer anbefalingerne de skal have udarbejdet om hvordan man beskytter børn i religiøse organisationer og miljøer.

En anden ting er, den tankemåde de viser, har dybt problematiske konsekvenser hos Jehovas vidners lederes tilgang til beskyttelse af børn. Det grundlæggende spørgsmål direkte til IICSA er : Kan man have tillid til religiøse organisationer undersøger og håndtere misbrugssager indenfor egne rækker uden at sætte organisationens interesser over børnenes interesser? Eller sagt på en måde : kan man have tillid til religiøse organisationer behandle børn, alle ofre for overgreb, som selvstændige personer berettigede til den beskyttelse som menneskerettighederne giver, selv når beskyldningerne sætter organisationen i forlegenhed eller de magtfulde personer som styre organisationen?

   CCJW har selv svaret på spørgsmålet-- om ikke andet så for dem selv-- med et rungende ”nej” Fordi hvis din tilgang til en høring som IICSA på det grundlag at alle som stiller undersøgende spørgsmål eller kritisere din organisation skal fjernes, siger man i virkeligheden : hvis nogen siger noget jeg ikke har lyst til at høre, skal de fratages deres rettigheder. Det er tydeligt, at ingen organisation som viser en sådan tilgang eller adfærd, kan man have tillid til vil overholde et barns menneskerettigheder, som måske kunne sige noget kritisk om organisationen eller organisationens magtfulde mænd.

   Som jeg har kommenteret i en tidligere IICSA høring om den engelske kirke: Der er ikke en mere effektiv måde at få et barn til at holde mund på end ved at sige, at Gud er på din side. Men kombineret med en hensynsløs intolerance i at kunne være uenig, som man ser hos organisationer som Jehovas Vidner og man har den perfekte cocktail til at kunne skjule overgreb- som nøjagtigt afspejles i hvad X-Jehovas Vidner fortæller om hvordan organisationen behandler sine medlemmer som udfordrer organisationen eller stiller spørgsmålstegn til dens myndighed. Som et x-vidne, Jilian Lee Adams sagde på Twitter vedrørende dette:” Det er lige præcis hvad de [CCJW] tænker. I deres dømmende udvalgs processer hvis du ikke græder nok eller følger skrifterne mister du venner og familie for evigt. De tror at retfærdighed er subjektivt og deres magt absolut”.

I den henseende har CCJW gjort os en tjeneste med deres adfærd over de sidste få uger. IICSA er blevet mindet på hvem det er de skal forholde sig til og har nu et stærkt eksempel på hvorfor isolerede, fundamentalistiske religiøse grupper ikke kan betros den opgave at beskytte og sikre børns sikkerhed. CCJW, skulle jeg tilføje, givet en aktuel påmindelse om hvorfor the National Secular Society er nødvendig. Menneskerettighederne og frie høringer er ikke en selvfølge: et eller andet sted, på en eller anden måde, vil en fundamentalist altid forsøge finde en måde at tage dem fra os.

Jeg mistede min familie, venner og religion efter at være sprunget ud, men at være mig selv var alt værd.

Avis artikel fra METRO (Australien) 30. september, 2020

I september 2018 var jeg i gang med at gøre mig klar til at tage mit eget liv, Jeg var udmattet, i forsøget på at leve et liv som ikke var ægte.

 Det havde været et vanskeligt år: Jeg havde accepteret den realitet, at jeg var bøsse og selv om det at springe ud almindeligvis er en god oplevelse for mange i vore dage, men det var det ikke for mig.

  Som 7 årige mærkede jeg allerede at jeg var anderledes i forhold til andre børn, ved følelsen af ,at være tiltrukket af mit eget køn.

  Jeg voksede op i et strengt religiøst hjem ,-min mor var Jehovas vidne . Religionen har et meget tydeligt negativt syn på homoseksualitet og det budskab jeg blev opfostret med i mit unge liv var hårdt, nemlig at homoseksualitet og Kristendom er fuldstændigt uforenelige med hinanden.

  Jeg husker tydeligt ,at min mor engang sagde´ -hvis én af mine børn viser sig at være bøsse, vil jeg aldrig tale med ham igen.´ De ord sidder stadig fast i mig den dag i dag.

  Jeg voksede op i frygt for dem som viste ,at jeg var til mænd og gjorde alt i min magt i forsøget på at dække over min homoseksualitet og undertrykke det jeg i virkeligheden følte. Jeg pressede mig selv til at blive så involveret i religionen som muligt. Jeg bad dagligt, tiggede Gud om at fjerne det, jeg troede var ´ en defekt´.

  Jeg forsatte som en ” mønster kristen”, blev døbt som et Jehovas vidne som 17 årige og indledte snart efter et romantisk forhold med en smuk pige som var i troen og på daværende tidspunkt min bedste ven.

   Som det forventes af Jehovas vidner, blev vi forlovet indenfor kort tid og planlagde at gifte os 9 måneder efter jeg havde friet til hende.

  Tiden op til brylluppet var spændende og føltes meget givende. Jeg troede virkeligt at blive gift ville `kurere` mig og gøre det muligt at leve et `normalt liv`. Jeg elskede min forlovede inderligt og var tilfreds med udsigten til et lykkeligt ægteskab.

Som 20 årige, var jeg en gift mand, levede et strengt heteroseksuelt, kristen liv. Jeg havde alt hvad jeg skulle have brug for i mit liv og for en tid var jeg lykkelig; Jeg følte jeg havde opnået noget, som endelig kunne give mig lov til at leve uden frygten for at blive dømt eller at synde.

  Men følelsen var flygtig. Ved slutningen af vores andet år som ægtefolk, begyndte det at gå ned ad bakke for mit mentale helbred .Efterhånden indså jeg, at hele mit liv handlede om at gøre andre tilfredse og leve op til deres forventninger af mig.

  Det føltes overfladisk, at der ikke var noget som var ægte i mit liv og det blev ødelæggende for min sjæl. Jeg var fanget ….-ved at springe ud, ville jeg miste alt jeg havde ledt mig selv til at tro jeg havde brug for.

   Ikke kun det, jeg ville også risikere at blive afskåret fra hele det samfund, jeg havde været en del af hele mit liv. Det skræmte mig lige så meget som tanken om at acceptere min seksualitet.

    Selvmords tankerne blev stærkere og stærkere indtil jeg tilsidst følte jeg var klar til at tage mit eget liv,med tårefyldte øjne. Jeg overvejede det som min eneste mulighed. Lykke var ikke noget jeg følte var muligt hvis jeg frasagde mig min religion, på den anden side var jeg heller ikke lykkelig i min nuværende situation.

   Som jeg stod der og desperat holdt fast i den smule styrke jeg havde tilbage, slog det mig, at mit liv er vigtigere end hvad andre tænker om mig. Jeg viste, at jeg måtte leve efter min sandhed på trods af min tro, på trods af mit ægteskab, på trods af at jeg viste at jeg ville blive afskåret fra alle som jeg holdt af.

Når alt kom til stykket og at stå at skulle vælge mellem liv eller død, fik det mig til at indse at jeg selv var noget værd.

At springe ud var hjerteskærende. Det tog mig et år fra den dag jeg havde forsøgt selvmord og til at jeg var klar. Jeg startede med at fortælle min kone det ,som til trods for at være sønderknust, var kærlig og forstående. Vi blev siden skilt og hun er flyttede tilbage til USA til sin familie. Vi har ingen kontakt mere men jeg vil altid værdsætte de 15 dejlige års venskab vi havde .

 Jeg fortalte det til min far som græd med mig og fortalte mig at han altid ville støtte mig, uanset hvem jeg valgte at elske og han har været der for mig lige siden.

  Til forskel for de andre medlemmer af mit trossamfund som forsikrede mig, at jeg kunne blive ”reddet ved bønnens magt” eller at jeg kunne blive `helbredt` hvis jeg `bare fik hormoner`.

  Jeg blev kaldt ” Satans marionetdukke” , ” egoistisk”og der blev også sagt til mig at jeg var uigenkendelig, hvilket fik mig til at føle mig værdiløs og afskyet. Men jeg viste i mit hjerte, at det jeg gjorde var det rigtige.

   Min beslutning betød at jeg blev smit ud af min tro. Jeg måtte flytte ind hos en kollega og havde ikke noget socialt sikkerhedsnet som jeg var vant til. Lige som jeg havde frygtet,mistede jeg alt og alle som altid havde været der.

   Det er næsten et år siden at alt det skete. Jeg har ikke hørt fra min mor eller søster siden; selv om at jeg har forsøgt at kontakte dem flere gange siden, men uden svar. Med mine bedste venner over de de seneste 8 år ,har jeg heller ikke talt med siden.

   Nogle gange sørger jeg over de mistede forhold, sørger over nogle af de vigtigste mennesker i mit liv. Men når jeg ser tilbage over hvad jeg har lært, har jeg en overvældene følelse af stolthed.

  Efter 24 år med at leve bag en maske, kan jeg endelig vågne op hver dag og vise verdenen hvem jeg i virkeligheden er. Siden jeg sprang ud, har jeg været omsluttet af en utrolig gruppe af venlige og smukke mennesker som jeg har mødt gennem sociale medier og andre venner.

De har fået mig til at føle kærlighed på en måde jeg aldrig har oplevet før, som elsker mig som jeg er. Den samme mand som var klar til at gøre en ende på sit liv er så lykkelig som han kan blive. Jeg er 25 år, skilt men jeg er meget taknemlig for den rejse jeg har været på og den person jeg er blevet.

Afsløring af Vagttårnselskabets fejlinformation til og om kvinder

fra d. 7 marts, 2014 oversat fra AAWA.co Skrevet af : Sue Hall

     Jeg blev fornylig mindet om den ødelægende påvirkning Vagttårnselskabets fejlinformationer om kvinder er, hvordan og hvorfor mange JV-kvinder gør de ting de gør. Jeg blev mindet om det ,da jeg læste en blog, hvor en kvinde i en kommentar prøvede at forsvare en dømt JV børnemishandler. Ikke blot var hendes forsvar dårligt skrevet, hun troede også at alt der var blevet skrevet om manden var løgn. På trods af han havde været igennem et dømmende udvalg og nu sad i fængsel, fik det hende ikke til at tænke!!!

  Hendes svar fik mig til at fundere over , hvilken slags fejlinformation denne kvinde havde tilpasset sig imens hun voksede op som et Jehovas vidne? Og ledte mig til spørgsmål som, hvorfor hun og så mange andre JV-kvinder som hende, er tiltrukket af manipulerende og kontrollerende mænd.

  Et eksempel fra det virkelige liv

   I Richard E. Kelly´ anden bog , ” the Ghost from Mama´s Club” giver forfatteren hovedsagelig forældrenes ”dårlige opdragelse”skylden. Han mener at det er vagttårnselskabets påvirkning . Konsekvenserne af deres holdninger som overtræder grundlæggende menneskerettigheder og den omfattende udgivelse af fejlinformationer . Richard fortæller at hans søster, Marylin, i 1950´erne, ikke blev opfordret til at tage en uddannelse af deres Jv-forældre eller lære kritisk tænkning. Den nu 140 årige gamle ” creme de le creme” af klassisk Vagttårs fejlinformation: ” Harmagedon er lige om hjørnet” Men selv , hvis Harmagedon var ”lidt forsinket” var hendes forældre sikre på at Marylin ikke ville have svært ved at finde en dygtig mand som ville forsørge hende økonomisk.   

Marylin og Richard voksede op i en Vagttårnets verden som desværre nedgør kvindens rolle i samfundet. Selv i dag over 60 år senere har intet ændret sig. Selv om deres mor aldrig sagde det direkte, var det ifølge Richards mening grundholdningen for de fleste JV´er ;” Jehova elsker alle Hans jordiske børn lige meget. Men er striks med regler. Alt levende har deres plads i Hans hierarki. Først Jesus så englene. Under dem kommer mændene. De næste i hakke ordenen er kvinder. Under kvinder kommer dyrene.”

   I sin bog omtaler Richard også Marylins dårlige valg af mænd og de overgreb hun blev udsat for, af hendes anden ægtemand, et Jehovas vidne. På et tidspunkt, hvor betror hun sig til en ældste omkring hans voldelige adfærd overfor hende og spurgte. ” Hvad nu hvis han slår mig ihjel? Hvad sker der så?”

   Svaret fra hendes biologiske bror (som også var JV-ældste) var , ” Marylin, det kommer ikke til at ske, hvis det sker, har du altid håbet om en genopstandelse---- hvis du har været en loyal og trofast hustru ”

   Marylin fik med tiden modet til at forlade sin voldelige ægtemand og for en tid vendte hendes liv sig til det bedre.

Marylins historie er virkelighed for mig og mange andre x-jv kvinder.

  Richard kalder dette ” afhængigheds spøgelset” en farlig følelses af at være tiltrukket af stærkt kontrollerende mænd-- en konsekvens af Vagttårnselskabets fejlinformation. Desværre havde Marylin sidste valg af ægtemand (som også var meget kontrollerende) forfærdelige følger og beseglede hendes skæbne. Hendes ægtemand endte med at slå hende ihjel.

   Effekten af Vagttårnselskabet fejlinformationer

En anden skræmmende ting for mig er det min veninde fornylig fortalte hun havde observeret, omkring de unge JV piger. Da hun selv var et vidne, blev hun ked af at se de mange unge hustruer, som var født ind i religionen. ” Det så ud som om de prøvede at ligne Barbie dukker for de ´” delvis sex fikserede mænd”

    Hvis man har brug for bevis for fejlinformationen Vagttårnselskabet udgiver,læs da det følgende råd som blev givet i et 2012 vagttårn til JV´erne

   ” Selma genkalder sig noget hun lærte af den søster der studerede med hende. „En dag,“ siger Selma, „havde jeg slet ikke lyst til at studere. Aftenen før havde Steve og jeg haft en diskussion, og han havde slået mig. Jeg var ked af det og havde ondt af mig selv. Efter at jeg havde fortalt søsteren hvad der var sket, og hvordan jeg havde det, bad hun mig læse Første Korintherbrev 13:4-7. Mens jeg læste, begyndte jeg at indvende: ’Steve gør aldrig nogen af disse kærlige ting over for mig.’ Men søsteren hjalp mig til at se tingene fra en anden synsvinkel ved at spørge: ’Hvor mange af disse aspekter af kærligheden viser du over for din mand?’ Mit svar var: ’Ingen af dem, for han er så svær at leve sammen med.’ Søsteren sagde blidt: ’Jamen Selma, hvem er det der prøver at være kristen her? Dig eller Steve?’ Da det gik op for mig at der faktisk var noget i min indstilling jeg kunne ændre, bad jeg Jehova om at hjælpe mig til at være mere kærlig over for Steve. Langsomt begyndte tingene at forandre sig.“ Efter 17 år tog Steve imod sandheden.” vagttårnet 15. feb. 2012,s.29

Kvinder har retten til at ændre retningen i deres liv

    For nu ” lad alt være sagt” Men det ser ud til for mig at alt for mange JV-kvinder, ofte af ubevist valg, tillader dem selv, at få deres selvbestemmelses ret taget fra dem på grund af den fejlinformation og dårlige råd de modtager fra Vagttårnselskabet-- deres anbefalinger står i stærk kontrast til god og sund rådgivning fra fagfolk.

   Parterapien giver nogle gode råd omkring at opbygge et sundt parforhold.:

   Hvis det altid er dig der er den givende i forholdet; hvis du acceptere ligegyldighed, overgreb eller manipulation fordi du tror at du ikke fortjener bedre eller det ikke kan blive bedre, så er det tid til at lave ændringer i dit liv. Hvis din mand vil, prøv parterapi. Par kan ændre sig, hvis de tager ansvar i processen og elsker hinanden. Hvis din kæreste ikke vil deltage, få noget terapi selv. Få en god selv-værd, udvikkel de evner der skal til for at for succes i verden og styrk din selvtillid. Et stærkere jeg, vil hjælpe dig til at finde det kærlige forhold alle fortjener.

Kvinder kan få et sundt mentalt helbred ved at uddanne sig og gøre det som kvinder altid har gjort: dele historier. Vi kan stoppe overgrebene ved at opdrage vores unge mænd til at betragte kvinder som ligeværdige. Der er håb og vejledning tilgængeligt for begge køn, vi har eksperter i mental sundhed som Margaret Singer og Steven Hassan som har udarbejdet modeller til forståelse af voldelige forhold og uetisk kontrol af mennesker. Det er meget brugbart og veldokumenteret-- med hjælp fra kvalificerede terapeuter – kan vi afsløre og fjerne alle af Vagttårnselskabets fejlinformationer.

 

  Link til oprindelige artikel : Debunking Watchtower Misinformation For and About Women

 

 

VTS håndtering af Covid-19

Det styrende Råd gav ikke nogen forudgående advarsel om udbruddet af Covid-19 eller nogen særlig vejledning for hvordan man udgår sygdommen. Deres råd rækker ikke længere end det lokale myndigheder formidler. Dermed giver de ikke mere beskyttelse end hvad folk i almindelighed oplever. Det er fordi det styrende råd ikke er vejledt af Jehova, som denne hjemmesides mange artikler viser.

  Denne mangel på guddommelig vejledning, er på tragisk vis blevet til virkelighed i en nyheds artikel på jw.org , som fortæller at 872 Jehovas vidner er døde af Covid-19 d. 30. april-2020 Det globale brodersamfund trøster dem der har mistet nogen under den dødelige pandemi

  Det mest bekymrende er at, Jehovas Vidners Styrende Råd som er en gruppe af mænd uden guddommelig ledelse, dikterer hvilke medicinske behandlinger Jehovas vidner må modtage. Virussens spredning bliver forsinket af vacciner og ” flok immunitet”. En lovende behandling mod Covid-19 er baseret på blodplasma fra dem som har haft Covid-19 og har antistoffer mod sygdommen. VTSs doktriner er meget tilbageholdende omkring dette emne med ulogisk forbud mod bloddonation, blodtransfusion, blod produkter der er baseret på røde blodceller,hvide blodceller, blodplader og plasma. Dog tillades transfusion af plasmabestanddele som bliver lagt ud som et samvittighedsspørgsmål at tage imod. Jehovas vidner er i teorien tilladt at modtage Covid-19 plasma injektioner som kunne redde deres liv, men de er generelt uvidende om det.

Undersøg dine muligheder hos sundhedsmyndighederne og sæt ikke din lid til et Styrende Råd som klart har vist, ikke er ledet af Jehova.

her giver TJ som har været på Bethel og tidligere områdetilsynsmand, en dybere forklaring omkring teokratisk krigsførsel i forbindelse med myndighederne og retssager.

Stephen Lett´ udtalelse om homeseksuelle ved Jehovas Vidners stævnet 2020 " Glæd jer altid" Lørdag eftermiddag kl. 16,15 "Arbejdet med at gøre folk til disciple forbereder os til den nye verden"

https://www.stokesentinel.co.uk/news/stoke-on-trent-news/north-staffordshire-sex-beast-finally-4401250

https://www.stokesentinel.co.uk/news/stoke-on-trent-news/north-staffordshire-sex-beast-finally-4401250

jonas fortæller her, at VTS er blevet en del af en maddonations ordning i USA. Hvor Jonas´ vudering er, at VTS vil udnytte muligheden, for uddeling af gratis mad,til at fremme sin egen position, mulig økonomisk indtjening på ordningen via frivillige bidrag. Om der er hold i det, må fremtiden vise.

Del siden